Saara Koponen

Jobbet som eventarrangör!

I april har jag jobbat som eventarrangör i tre år, shit vad tiden går fort! 😱 När jag började var planen att bara jobba över sommaren och sen hitta något annat, och efter ett par intensiva veckor med myycket evenemang så var jag stensäker på att det BARA skulle vara över sommaren. Haha, men så blev det inte!

Jag har helt klart perioder när jag funderar på vafan jag gett mig in på, men samtidigt får jag såna adrenalinkickar av att prestera och klara av att jobba under press. Har lärt mig att det är återhämtningen mycket sitter i, om jag inte får vila och återhämta mig efter en intensiv jobbperiod - då blir det galet, right?!

Det jag trivs med bäst i mitt jobb är flexibilitet och att jag kan styra min egen tid. Jag gör mitt eget schema, kan jobba hemifrån eller på ett fik en dag om jag känner för det, går på schyssta nätverksträffar när jag behöver ny energi eller så tar jag en lååång sovmorgon och jobbar på kvällen istället. Det är stor frihet under ansvar, vilket jag uppskattar väldigt mycket! 

Från början tyckte jag det var lite jobbigt med kontorstid, för det är då jag kan styra över min tid, på arrangemangskvällar så är det jobb som gäller! Det krävs att man är disciplinerad för att lyckas. En stor utmaning för mig är att släppa jobbet när jag kommer hem, det är speciellt svårt eftersom vi arbetar till stor del med sociala medier och kreativa processer. Det går inte att stänga av hjärnan kl. 17 och gå hem, utan man kommer på idéer lite närsom. Speciellt när man slappnar av! Jag behöver bli bättre på att släppa telefonen och göra andra saker på min ledighet, nu blir det lätt att jag bara kör på och vips så undrar man hur det kommer sig att jag så trött heeela tiden och bryter ihop lite då och då...🙈  Nån som kan relatera? 

Att jobba med event är såå brett, jag är anställd på heltid och arrangerar främst dansarrangemang. Vi är inte så många, så det innebär att man får jobba med allt möjligt, bland annat marknadsföring, konceptutveckling, hitta på nya idéer/event, sköta om bokföring/ekonomin, baka fika, laga mat, sälja fika, fixa layout, schemaläggning, osv osv osv.. Allt innan, under och efter evenemanget! Variationen är helt klart ett plus, det jag har saknat på mina tidigare arbetsplatser. 

Det var lite om mitt jobb! Jag tycker det är så kul med ett lite udda jobb, får ofta höra "Va, kan man jobba med att arrangera dans?" eller klassikern "Men hur kan du jobba heltid, vad gör du mellan danserna egentligen?". Så tycker det är lite skoj att få dela med mig av yrket! 😊 Kanske kommer några "En vanlig dag på jobbet" - inlägg framöver så blir det tydligare. 

Puss och kram, 
Saara