Saara Koponen

5 tips för ett lyckat event
 
Det finns en hel del att fundera på när man ska arrangera ett event, jag tänkte dela med mig av fem tips som jag tycker är vitkigt att lägga lite extra krut på.
 
1. Planera, planera, planera! Sjuuukt viktigt att ha planerat inför eventet, att arrangera ett event är komplext. Oavsett storlek och genre så är det många delar som ska fixas och ju mer man har planerat för desto bättre! Jag älskar "att göra"-listor inför för att hålla koll på till exempel bokning av lokal, deadline för bidragsansökningar, annonsering, marknadsföring på sociala medier och massa annat. Då slipper jag ha allt i huvudet också, för man kommer tillslut inte komma ihåg allt och då är det superbra att kunna släppa det direkt när man grönmarkerat det i sin lista. Så skönt!
 
2. Satsa på marknadsföring! Det spelar ingen roll hur mycket du har planerat eller hur grymt innehåll du har, om inget vet om att eventet arrangeras. Det räcker inte att göra ett Facebook evenemang eller sätta in en tidningsannons i lokalpressen, det är stenhård konkurrens och man försvinner lätt i bruset av all reklam. Det är lättare sagt än gjort, men för att lyckas med sin marknadsföring så måste man dels känna sin målgrupp och veta på vilka kanaler dom hänger på, men man måste också våga satsa och ta marknadsföringen på allvar! Det är alldeles för många som lägger superdupermycket tid på allt annat och gör grymma event, men misslyckas pga att man inte lägger tillräckligt med tid på marknadsföringen. Ta reda på vart målgruppen hänger och gör en plan för hur du ska nå ut till dom!
 
3. Våga förhandla! Att ekonomin går ihop är ju såklart a och o för ett lyckat event, många stirrar sig blint på att öka sina intäkter och ifrågasätter inte eventets utgifter. Man får en offert och sen tittar man på hur man ska öka intäkterna, istället för att fokusera mer på att förhandla om priset. Stå på dig och börja förhandla mer!
 
4. Tro på din idé! Jag tror stenhårt på att man verkligen måste tro på sin idé och brinna för det man gör för att lyckas på riktigt. Man kommer förmodligen inte lyckas på första, andra eller tredje försöket men man har drivet och tillslut så lyckas man och det blir så jävla grymt! Det är helt klart lättare sagt än gjort, men skit i vad alla andra säger och gå din väg mot din dröm!
 
5. Arrangera fler gånger! Mitt sista tips är att planera för att arrangera eventet fler gånger, det är såsåså svårt att lyckas med alla bitar första gången man ska köra. Visst, det kan känna så jävla surt om eventet inte når upp till dina förväntningar direkt men gör en utvärdering, reflektera vad som gick bra och vad som inte gick så bra, gör en marknadsundersökning, tröstät choklad och KÖR IGEN! 
 
Åh, finns så mycket mer att skriva om! Men jag hoppas iallafall att ni fick med er något nytt, blev påmind eller bara blev allmänt peppade på att arrangera. Jag fick iallafall några påminnelser som jag tar med mig, haha!
 
Puss & kram!
Saara
 
Sara Karlsson

SÅ bra! Denna blogg ska jag fortsätta läsa!!!
Kram Sara <3

Svar: Åh vad glad jag blir, tack! 😍
Saara Koponen

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress