Saara Koponen

Prestationsångest och sånt...
Idag tänkte jag dela med mig av ett personligt inlägg, jag har funderat i flera veckor på vad jag ska skriva men kommer aldrig till skott. Jag tänkte skriva ett inlägg om marknadsföring, men det får bli en annan gång, för det som ligger mig närmast om hjärtat för tillfället är rädslan av att misslyckas. 
 
Jag är livrädd för att misslyckas. Det är sjukt jobbigt, för det gör att jag inte lever det liv jag vill leva. Jag vågar inte ta steget ut i det okända och ta mina projekt till nästa nivå. Jag tror inte på att jag kommer lyckas. Jag tänker tillbaka på mina tidigare misslyckanden och rösten i huvet som frågar varför jag skulle klara det den här gången? Jag vet att det krävs ett otroligt kämpande att nå sin dröm, men samtidigt är jag så otålig och tycker att jag borde ju ha nått länge. Men vafan, jag är ju bara 27 år och har ju hela livet framför mig. Men ändå kommer tankarna...Om jag ändå hade börjat tidigare, då hade jag ju varit där nu eller så börjar jag jämföra mig med människor som har kommit dit jag vill. MEN VARFÖR MÅSTE JAG JÄMFÖRA MIG MED ANDRA? Logiskt så fattar jag ju att det tar tid, allt tar tid, jag önskar att jag bara kunde stänga av allt runtomkring och bara fokusera på mig. 
 
Den här problematiken med prestation och rädslan över att misslyckas handlar inte bara om att jag vill ta mina projekt och idéer till nästa nivå, det handlar om hela mitt liv. Problemet återkommer i alla delar i mitt liv. I somras var jag helt inställd på att jag måste byta jobb, för jag hade en otroligt jobbig period och människor runt mig påpekade att jag jobbar för mycket. Jag googlade allt vad jag orkade på utbrändhet och symtomer på när man går in i den berömda väggen, jag fick panik. Panik över att jag kommer göra det, det står ju överallt att om man jobbar förmycket så blir man utbränd.
 
Men för mig handlade det inte om att jag jobbade för mycket, det handlade om att jag mådde psykiskt dåligt för att jag var rädd för att misslyckas, fokuserade på vad andra människor tänker om mig och mina prestationer. Jag var sjukt stressad över det. Mådde SÅ JÄVLA DÅLIGT. Men nånstans efter alla googlingar och jobbansökningar så kom jag till insikt, jag kommer inte må bättre om jag byter jobb. Mina problem kommer följa med till det nya jobbet, det hjälper inte att fly ifrån dom. Jag har ju ganska bra erfarenhet av att fly, jag har flytt ifrån många problem tidigare - men de har kommit ifatt mig tillslut iallafall! 
 
Det är svårt att bryta invanda tankemönster och vanor, men så jävla skönt när man kommer till insikt och sakta, sakta kommer närmare sitt drömliv!
 
Puss och kram!
Saara
 
Follow my blog with Bloglovin
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress